Casio er måske det mest berømte navn i urmagerbranchen. Selskabet har skåret deres egen niche i urmarkedet i løbet af deres mange år med produktion af teknisk overlegne ure. Casio ure produceres i en række forskellige kategorier, som hver især har opnået verdensomspændende anerkendelse.

Casios Wave Ceptor serie byder på radiostyrede herremodeller af forskellige designs. Her vil vi tage et nærmere kig på Casio LCW – M100DSE Wave Ceptor modellerne, og især LCW – M100DSE – 2AER variationen. Dette er et solidt ur spækket med nyttige egenskaber og funktioner. Dets vigtigste egenskaber er angivet nedenfor.

Vigtigste egenskaber

Casio LCW – M100DSE – 2AER Wave Ceptor modellen blev udgivet i 2011. Radiostyringen betyder, at uret, uanset hvilket land brugeren befinder sig i, når først det er indstillet til lokal tid, vil modtage radiosignaler og vise den korrekte tid. Denne funktion fungerer i næsten alle lande i verden, men visse steder er en manuel indstilling af sommer- og vintertid nødvendig. Uret vejer 115,5 gram.

Urkasse

Modellen har en rund urkasse i sølvtonet massivt rustfrit ædelstål, og dets omtrentlige dimensioner er 43.8mm X 40mm X 9.4mm. Det er vandtæt op til 5 ATM (ISO 22810 ), hvilket betyder, at man kan have det på i bad og under brus uden bekymringer, men det er ikke egnet til dybvandsdykning. Skiven er dækket af en syntetisk safirglasrude med høj ridsefasthed.

Urskive

Casio LCW – M100DSE – 2AER Wave Ceptor har en analog-digital urskive i en mørk blå farve og sølvtonede visere med hvide detaljer og en kombination af arabertal og streg timemarkeringer. Ovenfor 6-positionen er der en rektangulær digitalskærm. Uret kører på et Casio 5161 urværk. Denne model har funktioner, som selv mange Casio ure ikke kan prale af. Dens vigtigste funktioner er:

 • Solenergi – Uret har et CTL920 solcelle batteri, der oplades via sollys, og en batteri-indikator.
 • LED-lys – urskiven er belyst af en lysdiode.
 • Neo-display – skiven har en speciel belægning, der sikrer, at den lyser længere i mørke, efter at være blevet udsat for lys. Viserne og timemarkeringerne er selvlysende.
 • Nedtællingsfunktion – med en kapacitet på 1 minut til 100 minutter, og et lydsignal, når den forudindstillede tid er gået.
 • Stopur – med kapacitet til at vise forløbet, split og endelig tid op til 1 time med en nøjagtighed af 1/100 af et sekund.
 • Viser verdenstid – Casio LCW – M100DSE – 2AER kan vise tiden i verdens største byer og tidszoner.
 • Slå tastelyd til/fra – Tasternes lyd kan slås til/fra alt efter behov. Når den er slået fra, giver uret ingen lyd fra sig, når du navigerer gennem funktionerne.
 • Fem daglige alarmer – Modellen har kapacitet til fem separate alarmer med en snooze-funktion, der forbliver aktiv, selv om tastelyden er slået fra.
 • Automatisk kalender – Efter den indledende opsætning, viser kalenderen automatisk den korrekte dato.
 • 12/24-timers modus – Den digitale skærm kan vise tiden i et af de to formater.
 • Understøtter flere sprog – Uret kan vise ugedagene skrevet på flere sprog.
 • Radiosignalmodtagelse – Som allerede forklaret kan uret tjekke og indstille tiden via radiobølger.

Rem

Casio LCW – M100DSE – 2AER Wave Ceptor har en 18 mm bred rustfri stålrem med foldelås med en enkelt trykknap som sikkerhed. Dens sølvtone passer perfekt til modellens kasse og skive.

Casio LCW – M100DSE – 2AER Wave Ceptor modellen tilbydes, som alle andre Casio ure, med en 2- års garanti. De kan findes i online butikker til en pris på omkring 300-350 euro, men hvis du tilfældigvis falder over et udsalg, kan du endda få det for under 300 Euro.