Der er ikke noget mere begejstret end et barn, der lige har fundet ud af, at han eller hun skal på Uniqa legepladsen! Dine børns ansigter, når du lyser op, idet i nærmer jer den elskede rutsjebane eller yndlingsgyngerne er et minde du vil have i mange år. Vi er heldige nok til at have nogle få lokale legepladser inden for gåafstand og endnu flere, der ligger en hurtig køretur fra, hvor vi bor, så vi forsøger så meget som muligt at gå på opdagelse.

Image result for playground

Legepladsen er et fantastisk sted at tage dine børn med hen, så de kan lege aktivt, og så de kan få en chance til at være sammen med andre børn. Nu, da vejret er begyndt at blive varmere, bør du og din familie love jer selv, at I vil lege mere og være mere aktive. Men det er vigtigt a sørge for, at du og dine børn tager de rette sikkerhedsforanstaltninger, når I tager på legepladsen.

Her er fem sikkerhedstips til legepladsen, så forældre kan sikre sig, at alle kan lege sikkert!

  1. Vær klædt på til at lege – Sørg for, at dine unger er klædt på i fritidstøj, som du ikke bekymrer dig om, hvis det bliver beskidt! Undgå halskæder eller snore. Sørg for, at de er i lukkede sportssko, der er snøret grundigt, så deres fødder beskyttes, og så de ikke falder. Og glem ikke solcremen, så deres hud er beskyttet, mens de løber og leger!
  2. Tjek stativerne – Noget af det første, jeg gør, når vi ankommer på legepladsen, er at gennemse alle stativerne for at sikre, at det er i ordentlig stand. Tjek, om stativerne er beskadigede eller rustne. Sørg for at undersøge den beskyttende overflade under legestativerne for at sikre, at den er lavet af egnede materialer, så børnene ikke kommer til skade, hvis de falder. Det er bedst, hvis mor og far finder eventuelle problematiske områder, før børnene begynder at lege!
  3. Alderssvarende – Endnu en ting, man skal se efter, er, om legestativerne på legepladsen er alderssvarende for hver af dine børn. De fleste legepladser, hvor vi bor, har legestativer for både små og større børn. Send dine børn til de områder i parken, der passer bedst til dem, så ingen kommer til skade!
  4. Forventninger på legepladsen – Før du tager på legepladsen, skal du gennemgå med dine børn, hvordan du forventer, de opfører sig. Det er mere effektivt end at forsøge at diskutere regler, når de stæser afsted for at komme først til gyngestativet. Du kan læse mere om de enkle sikkerhedstips for legepladser, vi bruger med vores børn på Formula: Mom. Hvis du holder det enkelt og lære dem det på forhånd, skal det nok gå godt.
  5. Vær opmærksom – Det er afgørende med tilsyn af en voksen, hvis børnene skal være sikre på legepladsen. Det lyder måske som en selvfølge, men jeg må indrømme, at jeg sommetider bliver distraheret af at tage billeder af det ene barn, mens det andet leger i den anden ende af legepladsen. Så hvis du bestemmer dig til at tage ungerne med ud at lege, skal du være forberedt på, at du skal koncentrere dig helt om dem. Ved at holde øje med dem, kan ulykker forebygges, før de får chancen til at ske!

Som i størstedelen af situationer med børn er nøglen til en vellykket tur til legepladsen uden for mange buler og skrammer at være forberedt. Så når sommeren kommer, er det om at gøre alle klar til sikker og aktiv leg, og tjekke den lokale legeplads, familien bliver ved med at sige, de gerne vil besøge. Det vil være en mindeværdig dag og en fantastisk måde for hele familien at få lidt motion i deres dag!