En sækkevogn er et 2-hjulet køretøj, der kan bruges til at transportere et læs en kort afstand. Når du flytter et læs fra det ene sted til det andet, hvilket kan være et spørgsmål om så lidt som nogle få meter, er det ikke hensigtsmæssigt at leje lastbiler eller større køretøjer. I sådanne omstændigheder er sækkevogne praktiske. Med mindre du bruger disse små køretøjer forsigtigt, kan du risikere at få alvorlige rygskader eller andre skader.

Tips til at undgå ulykker

Ulykker kan undgås ved at følge nogle få tips om at håndtere sækkevogne fra Ergolift effektivt. Så læs videre for flere oplysninger.

  1. Sækkevogne kan bedst bruges til at flytte lettere læs. Hvis læsset er let, kan de tohjulede vogne bruges, og for forholdsmæssigt tungere læs er de 4-hjulede sækkevogne ideelle.
  2. Før du læsser den, er der nogle få dele, der bør inspiceres omhyggeligt, herunder de lodrette stænger, stiverne, og stigen. Hvis der er revner, skal de repareres, og hvis skaden er for slem til at reparere, er det bedst at udskifte den helt. Derudover skal svejsninger også tjekkes omhyggeligt. Brugen af defektive og ødelagte vogne kan udgøre en fare.
  3. En af de vigtigste ting ved de 2-hjulede vogne er, at de altid bør skubbes i stedet for at trækkes.
  4. Læs bør arrangeres, så de ikke falder af vognen. Derfor er det altid en fordel at surre dem fast med nylonreb.
  5. En vigtig ting at huske er, at du skal undgå at overanstrenge ryggen, mens du bruger vognen, især når du sænker og hæver den, når den er læsset. Det er bedst at bruge et hydraulisk system, der hjælper med at løfte læsset.
  6. Eksperter insisterer på, at sækkevogne bør bruges med læderhandsker på. Det er fordi, der er skarpe dele, der kan skade hånden. Så for at undgå det, er handsker en nødvendighed.
  7. Hvad angår beskyttelse af fødderne, skal du sørge for at have støvler på eller end nu bedre, ben beskyttere. Det vil beskytte fødderne fra skade i tilfælde af, noget falder af sækkevognen.
  8. Som nævnt ovenfor, har arbejdsfolk en tendens til at få rygskader, hvis læsset ikke håndteres ordentligt. For at undgå skader eller ondt i ryggen, er det sikreste at bruge et bælte, der virker støttende og forebygger rygskader.
  9. Endnu en sikkerhedsregel er, at man for at transportere varerne sikkert til bestemmelsesstedet bør gøre alt, hvad man kan, for at læsse vognen på en afbalanceret måde. På den måde vil der være lige vægt på begge hjul, hvilket gør sækkevognen meget mere stabil.
  10. Mange mennesker har svært ved at bruge vognene på trapper. Den bedste måde at flytte et læs på en sækkevogn, mens du går op ad trapper, er ved at bruge en trappemaskine. Det vil gøre det lettere og mindre anstrengende at gå op ad trappen.

Sidst men ikke mindst vil du, hvis du følger ovenstående tips til punkt og prikke, sikre, at du altid er sikker, når du arbejder, også hvis det betyder, at du skal gøre en ekstra lille indsats for at være sikker.